Termeni si conditii

 1. Notă introductivă

Prezenta secțiune definește termenii și condițiile ce trebuiesc respectate de potențialii clienții și vizitatori în cazul în care doresc utilizare site-ului www.dinoparc.ro (Site-ul). 

Utilizarea Site-ului implică acceptarea necondiționata a termenilor și condițiilor mai jos aratate. Site-ul este administrat in exclusivitate de către HCR SRL. Vizitarea în continuare a Site-ului presupune ca sunteți de acord cu termenii și condițiile. HCR SRL își rezerva dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adăuga și/sau retrage în parte sau în întregime termenii, condițiile, sau prețurile produselor. Utilizatorul confirma că a citit și acceptat aceste condiții și termeni în totalitate. 

Întregul conținut al acestui site (imagini, texte, grafica, simboluri, marci comerciale, logo-uri, elemente de grafica web, scripturi, programe si baze de date) este proprietatea exclusiva a HCR SRL și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea oricaror elemente enumerate mai sus fără obținerea unui acord prealabil de la deținătorii de drept se pedepseste conform legilor in vigoare. 

HCR SRL, cu sediul social în Sf. Gheorghe, strada Varadi Joszef, nr. 17, jud. Covasna, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J14/388/19.07.2007, cod de identificare fiscală RO22136845, (denumită în continuare „DINO PARC” sau „Societatea”). Pentru mai multe informații referitoare la Societate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected]

Definiții:

Vânzător- HCR SRL, cu sediul social în Sf. Gheorghe, strada Varadi Joszef, nr. 17, jud. Covasna, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J14/388/19.07.2007, cod de identificare fiscală RO22136845.

Cumpărător/ Client- Orice persoană fizică sau juridică care are vârsta peste 18 ani sau persoana juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comanda

Comandă-  un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site

Site- Magazinul online găzduit la adresa www.dinoparc.ro

Utilizator – orice persoana fizică care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica care accesează Site-ul, iar prin plasarea unei Comenzi și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni si Condiții Generale.

Bunuri / Produse- orice produs sau serviciu, listat pe site, inclusiv Bunurile menționate în Comanda, care urmeaza a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Tranzacție– încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vanzarea unui Bun și/sau Serviciu de către Dino Parc Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Coșul meu– secțiune care permite Cumpărătorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior.

Contract– reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezenta fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

 1. Încheierea Contractului 
 1. În cazul plasării unei comenzi, contractul se va considera încheiat la distanță între Vânzător și Cumpărător 
 2. Prin utilizarea site-ului și prin plasarea unei comenzi, cumpărătorul, declară implicit că este de acord cu modul în care Dino Parc își desfășoară activitatea și cu modul de comunicare electronic (via email sau telefon)
 3. Momentul la care contractul se va considera încheiat, este momentul în care bunurile vor fi predate spre livrare.
 1. Plasarea unei Comenzi 
 1. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.
 2. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate să il contacteze, prin orice mijloc disponibil /agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.
 1. Plata
 1. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.
 2. Plata va putea fi realizată prin plată online, prin intermediul cardului bancar.
 3. În cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.
 1. Facturarea  
 1. În cazul în care cumpărătorul nu primește automat factura fiscală, aceasta poate fi solicitată prin email către: [email protected] și va fi trimisă prin intermediul mijloacelor de comunicare electronică.
 1. Comunicarea electronică 
 1. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta. Comunicarea între cumpărător și vânzător va fi realizată prin intermediul mijloacelor de comunicare electronică (email, telefon). 
 1. Livrarea Bunurilor
 1. După finalizare comenzii, aceasta va fi livrată in termen de 3-4 zile prin intermediul serviciilor de curierat oferite de FanCurier. (Termeni și condiții FanCurier https://www.fancourier.ro/conditii-generale-privind-furnizarea-serviciilor-postale/ )
 2. Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile în sistem de curierat către Cumpărător. Biletele de acces vor fi trimise in format electronic pe email.
 3. Costul livrării prin curier este calculat automat, în funcție de numărul de kilometri parcurși. Acesta va fi achitat în momentul finalizării comenzii.
 4. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
 5. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.
 1. Garanția Bunurilor
 1. Vă garantăm produsul împotriva defectelor materialelor și de fabricare, cu respectarea condițiilor de utilizare obișnuită de către consumator. În cazului unui produs ce prezintă defecte materiale și de fabricare la livrare, acesta va fi înlocuit conform secțiunii IX.
 1. Procedura de retur/ înlocuire
  1. În vederea returnării unui produs, aceasta se poate realiza prin ridicare de către curier sau predarea direct în magazinul fizic din incinta Dino Parc Râșnov. Ambele modalități necesită în prealabil completarea unui formular de retur, pe care îl găsiți la secțiunea dedicată Politicii de Retur. Și pentru returnarea în magazinul fizic Dino Parc Râșnov este nevoie completarea formularului de retur.
  2. Pentru aceste două opțiuni Cumpărătorul are la dispoziție 14 zile calendaristice de la data primirii coletului.
  3. Produsul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost livrat: cu eticheta intactă, fără pete, fără urme de uzură sau rupturi, inclusiv cu accesoriile și cutia în care a venit. 
  4. Returul produsului fără eticheta de compoziție nu poate fi acceptat. Produsele marcate în formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate în site la solicitarea returului. Dacă în coletul de retur se află produse diferite față de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către echipa Dino Parc, preluarea va fi refuzată curierului, iar coletul returnat către expeditor.
  5. Produsele comandate nu vor putea fi schimbate. În vederea înlocuirii Produsului cu un altul de altă mărime sau alt model, în funcție de disponibilitatea produsului dorit, se va plasa o nouă comandă. În paralel, se va returna produsul a cărui înlocuire se cere.
  6. Dacă Cumpărătorul se răzgândește în ceea ce privește achiziționarea, va avea la dispoziție 14 zile din momentul achiziției, pentru a cere returnarea contravalorii acestuia prin email către: [email protected]
  7. Dacă produsul este incomplet sau este neconform/defect, este necesară semnalarea acestui fapt în maxim 48 de ore de la primirea comenzii. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.
  8. Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la achiziție, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului, prin email către: [email protected]
  1. Proprietatea intelectuală 
  1. Conținutul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva Dino Parc.
  2. Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decat cel original intenționat de Dino Parc, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Dino Parc asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al Dino Parc.
  3. Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il însoțește, în cazul în care acesta există.
  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal
  1. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să consultați secțiunea Politică de Confidențialitate
  1. Răspunderea 
  1. Dino Parc nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Dino Parc a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.
  2. Dino Parc își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. 
  1. Forța majoră 
  1. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.
  2. În caz de forță majoră niciuna dintre părți nu poate fi trasă la răspundere pentru neexecutarea obligațiilor
  3. Forța majoră trebuie notificată într-un termen de 5 zile lucrătoare de la data apariției acesteia.
  1. Jurisdicția aplicabilă 
  1. Contractul încheiat conform celor sus-menționate este supus legislației Române. 
  2. În cazul unui eventual conflict ce nu poate fi rezolvat amiabil, vor fi competente instanțele de judecată cu respectarea prevederilor legale privind competența.