Dacă ești în căutarea unor activități pe care să le propui copilului tău, care să-l ajute să-și dezvolte creativitatea, dar prin intermediul cărora să și învețe ceva nou, ți-am pregătit trei fișe de colorat cu dinozauri! O fișă de colorat cu dinozauri poate fi o activitate perfectă pentru un weekend ploios dar și o ocazie perfectă pentru a trece în revistă  noi informații interesante din lumea dinozaurilor.

Fișă de colorat cu Diplodocus

Fisă de colorat cu Diplodocus
Poți downloada și printa fișa de colorat de aici.

Pe Diplodocus îl poți vedea la Dino Parc Râșnov, așa că până la următoarea vizită în parc, puteți colora în familie fișa cu acest dinozaur! 

Diplodocus se ridica la peste 11 metri deasupra pământului și făcea parte din familia sauropodelor, cele mai înalte creatori care au trăit vreodată pe pământ. Dinozaurii din această specie au fost dinozauri erbivori și au trăit cu aproximativ 150 de milioane de ani în urmă. Regiunea în care aceștia au trăit este nord-vestul Americii de astăzi. Cercetătorii au identificat că gâtul foarte lung îi ajuta pe Diplodocus să ajungă la frunzele cu care se hrănea, iar coada, și ea de dimensiuni mari (cu 80 de vertebre), era folosită pentru menținerea echilibrului.

Fișă de colorat cu Hatzegopteryx 

Dacă vrei să downloadezi și să printezi fișa de colorat, o găsești aici.

Hatzegopteryx Thambema a fost cel mai mare pterozaur (reptilă zburătoare) descoperit pe teritoriul României. Hatzegopteryx poate fi admirat la Dino Parc Râșnov, reprodus la scară reală. Cea mai mare reptilă zburătoare din lume a fost descoperită în urmă cu 44 de ani, în apropierea satului Valioara, în Țara Hategului, şi de abia în 2002, în urmă cercetărilor, s-a reuşit identificarea lui exactă. Fiind descoperit chiar în România, nu aveam cum să nu-l includem pe Hatzegopteryx în această serie de fișe de colorat cu dinozauri!

Fișă de colorat cu T-Rex

Tyrannosaurus Rex sau T-Rex este unul dintre cei mai cunoscuți dinozauri. Acesta a trăit acum 68 – 66 milioane de ani, în regiunea de astăzi a Americii de Nord. Supranumit „Regele Șopârlă”, T-Rex poate fi văzut și în România, la Dino Parc Râșnov. 

Click aici pentru a descărca fișa de colorat cu T-Rex!

Te așteptăm la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber, unic în România. Nu uita să ne dai like pe Facebook și follow pe Instagram!