Pentru a te bucura pe îndelete de tot ceea ce are de oferit cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, îți recomandăm să îți rezervi câteva ore bune pentru vizită. Găsești la noi activități distractive pe tot parcursul anului și poți transforma timpul petrecut în parcul nostru într-o experiență de învățare memorabilă, pentru întreaga familie. Cât durează o vizită la Dino Parc Râșnov? Chiar și o zi întreagă, dacă vă luați timpul pentru a explora tot ce e de făcut în parc, iar în acest articol găsești principalele activități de care vă puteți bucura în familie, la Dino Parc Râșnov.

Locurile de joacă din parcul cu dinozauri

Există în parc mai multe locuri de joacă, iar cel mai mare dintre ele este chiar la intrare. Acolo te așteptăm cu Arca Dinozaurilor, pe care cei mici o pot explora în voie și cu un tobogan și o piscină cu bile, în care copiii se pot juca în voie. În sezonul cald, partenerii de la Europa FM și Lidl vă mai așteaptă cu activități distractive, jocuri și înghețată răcoritoare.

Dacă vrei să afli mai multe despre cât durează o vizită la Dino Parc Râșnov, te invităm pe blogul carrusel.ro, unde Mariana a povestit, detaliat, cum a petrecut o zi întreagă în parcul nostru.

Traseul prin parc 

Pentru a încuraja o experiență educativă, parcul este structurat ca un muzeu în aer liber. Asta înseamnă că în dreptul fiecărui dinozaur veți găsi panouri cu informații științifice despre specia din care face parte. Experiența de vizitare a parcului nostru devine astfel o experiență de învățare interactivă. În sezonul cald, organizăm destul de des și tururi ghidate, în cadrul cărora aveți șansa de a primi explicații și informații suplimentare despre cum trăiau dinozaurii. Anunțăm tururile ghidate pe pagina de Facebook, așa că te invităm să ne dai un like.

Pe parcursul traseului din parc, mai puteți experimenta și platforma mișcătoare a vulcanului (o replică a unui munte care erupe), cinematograful în aer liber, dar și informațiile distractive oferite de Titi-Rex, de pe panourile speciale.

Pentru a vedea cum arată o vizită în parcul nostru, îți recomandăm și vlogul Ioneștilor, care s-au bucurat din plin de tot ceea ce are Dino Parc Râșnov de oferit:

Traseul de aventură printre copaci

Deschis pe timpul verii, acest traseu poate fi făcut cu ușurință de copiii cu vârste mai mari și este plin de obstacole distractive, care necesită curaj și coordonare.

Poți afla mai multe despre activitățile disponibile la Dino Parc Râșnov, aici.

Atelierele de arts & crafts

În funcție de sezon, cei mici mai pot participa și la ateliere cu activități practice, cum ar fi pictura pe figurine în formă de dinozaur, organizate fie în interior, în sezonul rece, fie în aer liber, atunci când vremea ne permite.

Expozițiile din căsuțele din copaci

Tot în interiorul parcului, puteți vizita expoziții cu diferite tematici, gândite în jurul lumii dinozaurilor. Fie că descoperiți dinozaurii cu pene, fie că analizați urme și replici ale unor fosile vechi, experiența vizitării expozițiilor din Dino Parc Râșnov nu poate fi ratată.

Expoziția „Dinozaurii cu pene și lumea lor” poate fi vizitată la Dino Parc Râșnov

Dino Trenulețul

Dino Trenulețul este o activitate care și-a câștigat foarte mulți fani, mai ales pe timp de vară. E potrivit copiilor mai mici,  merge încet însă parcurge mai multe zone din regiunea de la baza parcului și va fi cu siguranță un moment memorabil!

Restaurantul Papazaur

Pentru o pauză binemeritată, dacă ați ales să participați la toate activitățile disponibile, masa de prânz se poate servi în incinta parcului, la restaurantul Papazaur. Preparatele au nume tematice, potrivite pentru a întregi experiența în lumea dinozaurilor.

Un alt video pe care-l poți urmări, dacă te pregătești pentru prima vizită la Dino Parc Râșnov, este vlogul realizat de Valize Vesele pentru Destinația Anului, în care poți descoperi și Vila Dino, vila dinozaurilor, unde poți rezerva o cameră, dacă plănuiești să stai mai multe zile în Râșnov.

Labirintul laser și experiența la cinemaul 9d

Dacă cei mici mai au energie și vor să prelungească experiența în parc, mai ai la dispoziție labirintul laser sau un film 9d, activități care cu siguranță vor rămâne și ele ca amintiri entuziasmante pentru copii.

Magazinul de suveniruri din parc

La plecare, te așteptăm cu rafturile pline de dinozauri de pluș, figurine, jocuri educative, jucării dinozaur sau cărți pe care cei mici le pot utiliza pentru a-și dezvolta pasiunea pentru dinozauri.

Cum te pregătești pentru o vizită la Dino Parc Râșnov?

În funcție de vârsta copilului, e bine să ai la îndemână tot ceea ce e necesar pentru a petrece mai multe ore în parc. E bine să știți că aleile  parcului nu sunt cimentate, ci e vorba de un teren natural, pentru care e bine să vă pregătiți cu încălțări potrivite unei drumeții. Pelerinele de ploaie pot fi o idee bună iar dacă sunteți părinții unui copil mic, e bine să vă luați la voi și un suport de purtare a bebelușilor, dat fiind faptul că un cărucior va fi mai greu de manevrat pe aleile parcului.

Dacă vrei să te familiarizezi cu speciile de dinozauri pe care le vei întâlni în cel mai mare parc cu dinozauri din sud estul Europei, te invităm să urmărești și clipurile video de pe contul nostru de YouTube.

Te așteptăm la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber, unic în România. Nu uita să ne dai like pe Facebook și follow pe Instagram!