Dacă te pregătești pentru o vizită la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, poți afla multe informații interesante despre speciile de dinozauri expuse în parcul nostru, din această serie video cu dinozauri!

Triceratops a fost un dinozaur erbivor, foarte puternic, care se lupta inclusiv cu T-Rex! Corpul său era plin de coarne și elemente defensive, detalii care demonstrează o capacitate crescută de apărare.

Urmărește clipul pentru a afla mai multe informații interesante despre Triceratops, un dinozaur pe care-l poți admira la Dino Parc Râșnov!

T-Rex este considerat prădătorul suprem! A trăit la finalul epocii dinozaurilor și este considerat ca fiind cea mai evoluată formă a dinozaurilor. Cu o capacitate de adaptare crescută, capabil de o viteză considerabilă și cu dinții extrem de ascuțiți, T-Rex este printre cei 120 de dinozauri ce pot fi admirați în parcul nostru.

Ankylosaurus a fost un dinozaur erbivor, cu mijloace de apărare complexe (cu plăci cornoase și o  structură atipică a cozii, cu care putea să lovească asemenea unui ciocan). Află din acest video despre dinozaurii Ankylosaurus cu cine se luptau aceștia cel mai des!

Albertosaurus a fost un dinozaur prădător, cu un cap masiv și cu dinți mari și ascuțiți. E considerat o rudă a lui Tyrannosaurus Rex, trăia în haite și avea o lungime de până la 8 metri.

Urmărește acest video cu dinozauri și află mai multe despre Albertosaurus!

Carnotaurus a fost un dinozaur cu niște particularități care-l deosebeau de alți carnivori. Avea două coarne mari, deasupra ochilor, ce puteau fi folosite pentru lupta cu rivalii, prin ciocnirea capetelor. Studiile au arătat că mușchii coapselor erau foarte bine dezvoltați și se consideră că acest dinozaur era unul dintre cei mai rapizi teropozi. Descoperă-l pe Carnotaurus în video-ul următor:

Gallimimus aparține unui grup de dinozauri care seamănă foarte bine cu păsările terestre din prezent, cum ar fi struțul. Gallimimus avea un bot lipsit de dinți, acoperit de un cioc cornos și picioarele erau adaptate perfect pentru a alerga rapid.

Se cunoaște un singur schelet, nu prea bine conservat, din specia de dinozauri Oviraptor. Animalele considerate rude au fost studiate mai mult și se consideră că Oviraptor avea corpul acoperit de pene. Se pare că acești dinozauri aveau o mare grijă de ouăle lor și de pui, multe rămășițe ale acestui dinozaur fiind găsite în apropierea cuiburilor.

Te așteptăm la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber, unic în România. Nu uita să ne dai like pe Facebook și follow pe Instagram!